The Battle of the Teams Logo

Tým Rohlik.cz

Nábor hrdinů

Nábor hrdinů

Každoročně v ČR onemocní stovky dětí a dospělých leukémií nebo jinou poruchou krvetvorby. Pro některé tyto pacienty je transplantace kostní dřeně jedinou nadějí na uzdravení, ale každý čtvrtý nemocný svého zachránce v registru dárců kostní dřeně nenajde. Organizace NÁBOR HRDINŮ pořádá náborové akce do registru dárců kostní dřeně po celé naší republice a přednáškami ve firmách i na školách boří mýty, které dárcovství provází. Přejeme si, aby každý pacient našel svého hrdinu a dostal naději na život.

Více o charitě: www.naborhrdinu.cz

Adam ondra

Adam Ondra | kapitán

„Žiju, abych lezl, Iezu, abych žil.”

Adam je známý český lezec a olympionik. Začal lézt, když mu byly asi 3 roky a brzy bylo vidět, jaké má nadání. V osmi vylezl onsight své první cesty (obtížnost 7b+). V šestnácti vyhrál v lezení na obtížnost na světovém poháru a ten samý rok získal i stříbrnou medaili na mistrovství světa, v obou případech v kategorii dospělých. V devatenácti jako první přelezl cestu Change (Flatanger, NOR), což je první cesta na světě obtížnosti 9b+ (5.15c). V roce 2016 vylezl jako druhý na světě Dawn Wall (El Capitan, USA), vícedélkovou cestu dlouhou 915 metrů. Cestu před ním vylezli už jiní, jim ale cesta trvala 19 dní. Adamovi pouze osm. 19 dní. Poslední velký úspěch přišel v roce 2018, kdy se mu povedlo dát flash na Super Crackinette (Saint-Léger-du-Ventoux, FRA), což je cesta s obtížností 9a+ (5.15a).

Více o kapitánovi: www.adamondra.com

Benefity týmu rohlik.cz

Benefity týmu rohlik.cz

Členové týmu

členové týmu

Ronald Korir

Spolehlivý a konzistentní maratonec od roku 2014, který měl v minulosti jen pár příležitostí na rychlých tratích. Ronald předvedl báječnou práci jako vocič na Maratonu Praha 2022 na 33 km a později rok uzavřel s 2:05:37 PB na Valencia Marathon. Trénuje ho Daniel Ngetich a sídlí v Itenu v Keni. Je tréninkový partner našeho vítěze z roku 2022, Noberta Kigena.

Moira Stewartová

Mnohonásobná národní šampionka na 5000 m, 10 000 m a půlmaratonské vzdálenosti. Moira je naše maratonská budoucnost. Poběží za olympijským standardem a jejím snem reprezentovat Českou republiku v Paříži a pokusí se atakovat český národní rekord 2:26:31. Moira je narozená a vychovaná v Praze, ze sportovní a aktivní rodiny. Zasvětila svůj čas tvrdé práci a regeneraci – 12 až 14 sezení týdně, průměrně 170 km týdně. S diplomem z grafiky už ví, co plánuje v důchodu, což je, jak věříme, velmi daleko, protože s maratonskou vzdáleností teprve začíná.

team members

Alemayehu Lema

Alemayehuův průlom přišel v roce 2020 s výkonem 2:07:23 v Sevilla Marathon. Po poněkud nepovedených letech 2021 a 2022 se Alemayehu v roce 2023 připravuje na velký návrat na Prague International Marathonu a Battle of the Teams.

Rebecca Cheptegei

Rebecca je nováčkem, pokud jde o svět soutěžního maratonu, s vítězstvím v Padově v roce 2022 (2:31:21) a 4. místem v Abu Dhabi Marathon (2:22:47) později toho roku.

team members

Kyoya Tsujino

Ve svém rodném Japonsku je Kyoya členem firemního atletického týmu NTN. Jeho maratonská kariéra začala v roce 2020 debutem v čase 2:12:04, po kterém následovaly výkony 2:09 v roce 2021 a začátkem tohoto roku v Ósace.

Dario Castro Perez

Dario je čerstvým účastníkem mistrovství světa WA v Oregonu 2022, kde skončil s časem 2:18:32, dříve toho roku zaběhl svůj PB 2:13:37, což byl kvalifikační čas. Je to rychle rostoucí mexický maratonec.