The Battle of the Teams Logo

Tým Prague Airport

Člověk v tísni

Člověk v tísni

Člověk v tísni je česká nevládní nezisková organizace poskytující pomoc lidem v nouzi, a to v Čechách i v zahraničí. Kromě okamžité humanitární pomoci se zaměřuje i na oblast vzdělávání a podpory respektování lidských práv.

Více o charitě: www.clovekvtisni.cz

Jiri Ježek

Jiří Ježek | kapitán

Šestinásobný paralympijský vítěz a šestinásobný mistr světa je nejúspěšnějším cyklistou paralympijské historie. Po ukončení profesionální kariéry se dál aktivně věnuje sportu, kolo pravidelně střídá s běháním, rád se účastní i běžeckých akcí. Je sportovním moderátorem, přednáší o motivaci a je tváří mnoha neziskových projektů. Jeho osobnost a nadšení pro život je skutečnou inspirací!

Více o kapitánovi: www.jirijezek.cz

Benefity týmu Prague Airport

Benefity týmu Prague Airport

Členové týmu

členové týmu

Sisay Lemma

Vítěz londýnského maratonu 2021 a trojnásobný 3. místo v Abbott World Marathon Majors (Tokio 2020, Londýn 2020, Berlín 2019). Sisay je se zúčastnil Olympiády v roce 2020 a v roce 2018 závodil v Praze (2. místo za 2:07:03). Trénuje ho Gemedu Dedefo s pozoruhodnými každoročními maratonskými výkony od roku 2015. V současné době je na 2. pozici nejvyššího světového žebříčku, maraton muži (7 týdnů).

Yuichi Yasui

Yuichi je členem japonského firemního atletického programu a soutěží za tým Toyota, powerhouse japonského maratonu. Trénuje ho Toshinobu Sato. Yuichi si na začátku tohoto roku vytvořil osobní rekurd (2:08:48, Beppu 2023) a usiluje o kvalifikaci na olympijské hry v Paříži 2024.

team members

Sintayehu Lewetegn

Sintayehu závodila v roce 2022 na Maratonu Praha a Battle of the Teams a skončila 3. Je úspěšnou maratonkyní s umístěním v Top 5 v Houstonu, TX (2023), Lublani (2022), Ósace (2020), Dubaji (2019) a Rotterdamu (2018).

Elkanah Kibet

Elkanah je americký běžec na dlouhé tratě narozený v Keni, absolvent Auburn University a člen aktivní služby v armádě Spojených států, v současné době sídlí v Německu. Dosud se umístil v Top 8 ve třech akcích Abbott World Marathon Majors – New York 2021, Boston 2018 a Chicago 2015.

team members

Ondřej Fejfar

Český reprezentant v běhu do vrchu, tzv. Skyrunner. Skvělý univerzál, který má za sebou nespočet úspěchů jak na dráze, na silnici, tak především v horách – kde v roce 2018 vyhrál mistrovství světa v závodě družstev. Obhájce loňského bronzu v Maratonu v Česku, kde zaběhl i svůj osobák, a to 2:23:27. Debutant v Battle of the teams.

Viola Kibiwot

Viola, kterou trénuje Patrick Sang, je vysoce vyznamenanou keňskou atletkou s četnými úspěchy na dráze – finalistkou olympijských her a několikanásobnou finalistkou mistrovství světa. Je dvojnásobnou mistryní světa v cross country U20 a mistryní světa U20. Viola sídlí v Kaptagatu v Keni a v Praze debutuje po mateřské dovolené.